Bedrijf

Arthrogen B.V., een dochteronderneming van MeiraGTx B.V., is een in Amsterdam gevestigd biofarmaceutisch bedrijf dat lokale gentherapie ontwikkelt voor verschillende indicaties, met behulp van virus gemedieerde gen overdracht.


De wortels van het bedrijf liggen in het onderzoek van AMC professor Paul-Peter Tak naar een compleet nieuwe therapie voor reumapatiënten. Momenteel krijgen patiënten met artritis die niet reageren op de gebruikelijke medicijnen zogeheten ‘biologicals’: dure medicijnen die doorgaans ook langdurig gebruikt moeten worden en niet zonder bijeffecten zijn. Vandaag de dag is Arthrogen een zelfstandig farmaceutisch bedrijf dat letterlijk en figuurlijk dichtbij de academische wortels staat. Op het terrein van het AMC heeft het eigen onderzoekslaboratoria en verricht en coördineert het studies met de ontwikkelde medicijnen. 

Arthrogen is gespecialiseerd in de ontwikkeling van virale gentherapievectoren, in het bijzonder op adeno-geassocieerde virus (AAV-) gebaseerde therapieën. Verschillende kandidaat-producten bevinden zich in de fase van onderzoek en ontwikkeling. In onze programma's werken we samen met toonaangevende wetenschappers.

Arthrogen is now part of MeiraGTx

Select CONTINUE to continue to Arthrogen

Select MEIRAGTX to learn more about MeiraGTx